ISI YALITIMI NEDİR?

Isı yalıtımı iklim şartlarının sağladığı olumsuz ortamı yaşam alanlarımızdan uzak tutmak için, binalara yalıtım malzemeleri ile uygulanan işlemler bütünüdür. Binalarda kullanılan enerji seviyesi %33 olduğu düşünülürse ısı yalıtımının gerekliliği daha çok önem arz etmektedir. Isı yalıtımı enerji tasarrufu sağlamakla birlikte konutların değerini artırmak, konforlu bir hayat sunmak, sağlıklı ve çevre kirliliğinde uzak bir ortam oluşturmak için de uygulanmalıdır.

NEDEN ISI YALITIMI YAPTIRMALIYIZ?

Isı yalıtımı ile hem birey olarak kazanç, hem de ülke olarak kazanç sağlamanız mümkündür. Hava şartlarına göre soğuğu ve sıcağı geçirmeyen ısı yalıtım sistemleri 4 mevsim kazançlı çıkmanızı ve konforlu bir yaşam sürmenizi sağlayacaktır.

Isı yalıtım uygulamalarında doğru metotlardan faydalanarak %40-60 oranında tasarruf sağlanabilmektedir. Konforlu bir hayat sürerken 3 kış sezonunda yalıtım maliyetiniz size geri dönüş sağlayacaktır.

Doğru tercihlerle yapacağınız bir ısı yalıtımı uzun yıllar dayanıklılık göstereceği için sık sık bakım, onarım vb. masraflarınızda en mimumum sevide olacaktır.

Isı yalıtım uygulamaları Türkiye ve Avrupa Standartlarına uygun ve ekolojik dengeyi korumaya yardımcı bir sistemdir. Kömür ya da doğalgaz gibi fosil yakıtların tüketiminin azaltılması ile cüzdanınız kadar doğanın da yüzünü güldürebilirsiniz.

Dış cephe ısı yalıtımı ile zararlı emisyonların etkisinin azalmasına yardımcı olabilir ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakılmasını sağlayabilirsiniz.


ENERJİ KİMLİK BELGESİ

Binaların iç ortamları ile dış ortamlarını birbirinden ayıran ve bina zarfı olarak da bilinen dış duvarlar, pencereler, kapılar, tavan, çatı ve diğer döşemelerden oluşan yapı elemanları dış etkenlerden korunmalıdır. Binalarda ısı kaybeden yüzeyler doğru yalıtılmazsa ısı kaybı ve buna bağlı olarak da enerji maliyetleri artmaktadır. Özellikle müteahhitler ve kullanıcılar ısı kayıplarını göz ardı ederek konutların sadece dış özelliğine önem vermekte, konutların yapım aşamasında uygun olmayan yapı malzemeleri seçimi ve yapılmayan çok basit uygulamalar ile binanın kullanım ömrü süresince bina sahiplerinin bütçelerine hem de daha fazla yakıt tüketerek çevreye ve ülke ekonomisine zarar vermektedir. Bu olumsuzlukları engellemek amacıyla 2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği’ne göre yeni konutlar ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirilmiş şekilde projelendirilmek zorunda olup eski binaların da 2020 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Enerji kimlik belgesi temininin en önemli adımı da konutların ısı izolasyonu uygulamasının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Binalarda ısı yalıtım kalınlığının optimum şekilde seçilmesi, ısıl konforun sağlanmasında ve bina enerji sınıfının belirlenmesinde en önemli etkenlerden biridir.

ISI YALITIMI ÜRÜNLERİ

Karbonlu EPS  (Expande Polistren Levhalar)

XPS Levhalar  (Ekstrüde Polistren Levhalar)

Taşyünü  (Mİn. 130-150 kg/m3 yoğunlukta )

Hazır Mantolama Panelleri ( EPS levhalar üzerine akrilik ve mineral malzemeler ile kaplanmış dış cephe mantolama ve dekorasyon malzemesidir)